Una idea editorial
Amb la meta tan ambiciosa com bella «d’escriure amb llibres», Demipage integra al seu catàleg aquells autors que sintonitzen amb l’ideal editorial d’aquesta casa, l’editorial de la mitja pàgina i del velocípede. La nostra tasca consisteix abans de tot a respectar el seu món creatiu, el seu ritme de producció, i a mimar les seves propostes amb dissenys apropiats que fem al nostre propi taller de disseny, per tal que cada univers artístic arribi al lector amb totes les garanties d’autenticitat. Després, convèncer tots els elements del sector editorial, ja siguin distribuïdors, suports de venda o premsa, que la vida no s’acaba en els grans grups, ja que hi ha un lector per a la nostra oferta.

En prendre la decisió de crear una editorial que donés empara a totes aquestes propostes creatives que mai no vàrem veure o llegir abans o, millor dit, que sempre vàrem tenir a prop però mai concretades en un llibre, érem conscients que el trajecte començava amb una travessa del desert que podia ser llarga, lenta i plena d’obstacles. Que els oasis de calma mai no són suficients per donar de beure a tota la caravana. I que de vegades aquesta no segueix una línia recta, perquè sempre hi ha algú que queda enrere i que decideix perdre’s entre les dunes, prendre’s un temps per continuar gaudint de la sorra o simplement baixar en marxa per perseguir la seva pròpia aventura i tornar després amb el fardell ple d’històries per explicar. L’any vinent, el 2013, fem 10 anys.

L’aposta de Demipage, l’editorial de la mitja pàgina, és donar a conèixer una sèrie de creadors, joves i veterans, obres consagrades i unes altres per descobrir, heterodoxos en la seva disciplina i amb un gran compromís per l’escriptura. Però, a més d’escriptors i poetes, il·lustradors, fotògrafs… princeses i dracs pugen a la bici de Demipage. La nostra intenció no és altra que difondre les seves propostes a lectors exigents.

Demipage és avui una plataforma de llançament per a tots aquells artistes que no sempre varen tenir accés als circuits més comercials de la indústria editorial, com és el cas de les nostres apostes novelles, i un aparador d’algunes de les obres més significatives, altres de compromeses, de la literatura europea contemporània dels darrers anys, concretament manifesta a les nostres col·leccions de narrativa hispànica i narrativa francesa. Però també de llibres homenatge que ens permeten recórrer les obres dels nostres autors estimats i fer-les arribar al lector de la manera més digna possible. És el cas de Cien Mil millones de poemas, homenatge a Raymond Queneau (Premi nacional al llibre millor editat 2012), No me gustaría palmarla, de Boris Vian, ¿Y si pongo una palabra?, d’Antonio Vega, mites esdevinguts llibre. Una col·lecció per a aquells éssers més oberts de ment, la col·lecció infantil 'tite page, completa el nostre ventall.

Aquest catàleg, a més de recollir tots els títols servits fins ara i els que vindran, vol ser un agraïment per a tots els nostres lectors, per a aquells llibreters i crítics, orgullosos de la seva professió, que donen suport a la nostra feina i que espero que continuïn donant-hi suport. Però, sobretot, pretén ser també un homenatge a tots els nostres autors, que són els que ens animen a continuar la nostra aventura i els que ens ensenyen que la història d’una editorial s’escriu dia a dia. En això estem.

Partidaris de la severitat que reclamava Italo Calvino en la seva faceta d’editor d’Einaudi, i conscients que per desgràcia no hi ha lloc per a tots, a Demipage intentem fugir d’aquell altre fantasma que el mateix Calvino confessava patir, el del cinisme, celebrant cada nou llibre que integra el nostre catàleg i compartint-lo de la millor manera que sabem amb els nostres lectors.
 
Tot esperant estar a l’alçada de les teves exigències, et convidem a ser còmplice de les nostres publicacions i a pujar, com a lector, al velocípede de Demipage.
© Demipage - C/Pez, 12. Madrid 28004. Telf: +34 915638867